Saturday 28 November 2015

Szendehely bringaút / Cycle trail in Szendehely

A régi, alvégi patak menti ösvény helyére építették a 200 milliós katalina-szendei bicikliutat, ez fogja "alapvetően megváltoztatni a lakosság közlekedési szokásait". Mondjuk inkább 100 ilyet építsenek, mint egy autópályát.

(Brand new bicycle trail between Szendehely and Katalina)


Idén nyártól a katalinai Erdei Kirándulóközpont elülső parkolóját fizetőssé tették, az előtte lévő 200 m bekötőutat pedig elsőnek betáblázták (még rágondolni is tilos, mert elszállíttatjuk c. tájékoztatás), aztán ha jól láttam, fel is árkolták. Sokszor ugyan nem használtuk, de megesett, főleg rossz időben, nagy sárban, hogy kocsival legurultunk az erdei iskoláig, és onnan tettünk egy kört Rubyval. Nos, innentől viszont arra nem járunk kutyát sétáltatni, köszönjük az uniós fejlesztéseket. :( Helyette majd jól igénybe vesszük a vadiúj bicikliutat. :) 


Lába Se Éri a Földet Ruby nagyon tudja a rendet, de én azért lehet, hogy nem az útszéli padkán fogok balettozni. 


Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy már befejezték a projekt ezen szakaszát, bár gépek, építőanyaghalmok ezen a részen már  nincsenek. Nem tudom, esetleg nem fért-e volna bele a 200 M-ba, hogy ne csak felhányják a szemetet az útmenti dombra, hanem eltakarítsák egyszer az életben. 



No comments:

Post a Comment