Saturday, 16 April 2016

A Naszály éjjel / Naszály by night

Naszály,  16.04.2016, 6:00 a.m.

Még a télen rendeltem egy ultrakönnyű egyszemélyes kis sátrat. Most végre kipróbáltuk. Mind a négyen. És még az esti kis esőben sem ázott meg senki. Mert a sátor szuper. De...
Azért nem volt minden zökkenőmentes. Például a törpe egyszer úgy gondolta, meglép a tábortűz mellől és elmegy vaddisznót vadászni (idővel önként visszajött). Ám a legnagyobb rendbontó Ruby volt. Neki nem volt teljesen egyértelmű, hogy nem a sátorhéj alatti réseken közlekedünk, és az sem, hogy éjjel igyekszünk nem kikéredzkedni (mások nyakán keresztül). Szóval neki ezt még tanulnia kell.

I bought an ultralight one-person tent back in winter. And we tried it finally. We means us all four: two humans and two canines. And no one even got wet during the short rain at night. So the tent is gorgeous. But... the dogs are not. The midget thought he had to hunt boars and got away into the darkness (from where he returned after a while voluntarily). Ruby was the least tent-civilized, not only did she go out under the flysheet, but she stepped on my neck too. She's got a lot to learn.

A háttérben Pest - kellő távolból szeretjük /
Pest in the distance - as we love it


A Naszály több értelemben "vízválasztóhegy". Beépítettségi szempontból például a fényárban úszó, egész éjjel morajló fővárosi agglomerációt vágja el északról - túloldalán a fény- és zajszennyezés is sokkal szerényebb.

The Naszály hills cut the Budapest agglomeration from the north and there's hardly any light and noise pollution over it.

A Naszálytól délre / South of the Naszály
("Kiskutya! Éjszaka van, nem dobálunk."
"Mi? Nem értem." //
Ruby, it's late, we're not playing any more.
Wha? I don't get you.)
A Naszálytól északra csend és béke / North of the Naszály
10 órával később / 10 hours later
Iris pumila / Apró nőszirom
Adonis / Tavaszi hérics
Mozi / Movie
Reggeli Dunakanyar a Naszály kilátóból /
Morning Danube bend from the Naszály lookout

Hát ennyi. Ma 10-re már a váci pékségben voltunk reggelizni. :)
That's it. At 10 o'clock today we already were at the baker's in Vác for breakfast. :)

No comments:

Post a comment