Wednesday, 14 October 2015

Új vadászati törvény / New hunting laws

Írtam korábban a vadászokkal fennálló konfliktusunkról. Ma örömmel olvasom, hogy végre észrevette a t. törvényalkotó is: léteznek olyan kutyák is, amik nem vadűzéssel ütik el minden idejüket, hanem simán csak együtt élnek az emberrel, aki mondjuk néha kirándul a naaagy közös szentkorona-földbirtokon.
A mostani törvény csak a felismerhető jellel ellátott vadászkutyáknak és vakvezető kutyáknak biztosít extra védelmet, őket nem szabad lelőni. Az új tervezet melléjük venné a mentő-, jelző-, rokkantsegítő és terápiás kutyákat is.
Ez jó. De azért a gyakorlati kivitelezésre kíváncsi vagyok. És arra is, hogy miként csapódik majd le az a remek cél, hogy az országot még nagyobb vadászkánaánná kívánják tenni, ahol majd vígan csilingel be a költségvetésbe mindenféle befolyásos külföldi befektető csoportok sok millió forintja
a megnövekvő bérvadászati lehetőségek közvetett hatása-ként. 
Halleluja, csakhogy. Pénz beszél, a kutya meg ugat. Míg le nem lövik.
A teljes cikk az indexen.A new hunting law in Hungary is going to protect rescue, guard and therapy dogs (beside hunting and guide dogs, which have already been handled as special canines by the law). I am so happy about the changes. My only concern is how this is going to happen in practice if, at the same time, attracting more and more damn rich "investors" (read: hobby hunters) into the country is declared to be the main goal of the new regulations. Maybe life is just like a local saying that goes like this: dogs may bark, but money talks. 

No comments:

Post a Comment