Thursday, 10 March 2016

Kedves Emberek!

Malibu

Bemutatkozom Nektek: Malibu vagyok, 9 éves, S-es méretű keverék négylábú. Hogy eddig hol és milyen körülmények között éltem, megtartanám magamnak, csak annyit lényeges tudnotok, hogy régebben nem mindig volt mit ennem, és egyszer bezártak egy romos házba, ahová nagyon sokáig nem nézett be kétlábú. Szóval én már tudom értékelni a dolgokat. Az elhagyatott házba végül jött egy ember, aki magával vitt egy telepre, onnan meg átvittek egy másik telepre: tavaly november óta Vácon éltem egy Zöld menedék nevű helyen. Aztán nemrég ide is jött valaki, berakott egy zörgő-zötyögő dobozba, és elvitt egy öreg hölgyhöz. Az öreg hölgynél már egy hete lakom, járunk sétálni, már voltunk orvosnál, mert nincs rendben még a gyomrom, kapok finom vacsorákat, és kaptam egy saját kis fekvőládát is az Emberek kanapéja mellett. Azt gondoltam, most már jól alakulnak a dolgok, hiszen az öreg hölgy már néha nevetett is, ami - azt mondják - nem nagyon volt szokása. De sajnos él itt egy öreg úr is, akinek valami baja van velem. Nem mondják meg, mit rontottam el, hiszen olyan jól indult minden... de nem maradhatok az öreg hölgynél. 
Azt mondják, hamarosan újra értem fog jönni a zörgő doboz, és elvisz valahová. Azt mondják, nem akarnának a menhelyre visszavinni, mert ahhoz túl értelmes, nyugodt, igénytelen és kedves vagyok, hogy ne vidítsam fel valaki életét. 9 évesen már agility-bajnok nem leszek, de szívesen eljárnék megsétáltatni egy másik öreg hölgyet, aki mellett nincs ilyen mogorva öreg úr. Egy kicsit bizonytalanná vált most az életem, de végül is, tudjátok, az a lényeg, hogy süssön néha a fejünkre a Nap, és fújja a bundánkat a szellő.
Van egy kétlábú ügynököm, akivel kapcsolatba tudtok lépni, ha pont engem kerestetek. A +36 20 325 5610-es telefonszámot kell hívnotok, ott eléritek őt. Pacsi, Emberek. Menjetek a napra, éljetek! :)
Malibu


Malibu


Malibu is a small, 9 yr old shelter dog, brought from the dog sanctuary in Vác, whom I took to my granny to cheer her up and to get her out of the flat a few times a day. Things did work well in the beginning then my grandpa refused Malibu. We don't really know what the reason was. Most of us are heartbroken and we're helpless. Nothing could change his mind and Malibu had to go. 
Temporary he's at home with me and Ruby then he has to go back to the shelter. 
We're now looking for a loving home for him, mostly from Hungary of course. Malibu is an ideal dog for elderly people, he's very relaxed and friendly. He's a perfect watchdog and can walk on a leash, though not very nicely yet. If you happen to know anyone who'd love to adopt him, please contact me. Thanks. 

No comments:

Post a Comment