Wednesday, 5 April 2017

Sárkerülő Nógrád-Királyrét / Stay away from the mud

Rertospektív túrabeszámoló... és amíg nem esik újra az eső, mint ma, ahogy hazaértem, nem is fogom magam utolérni :)

Még március közepén, az első olyan hétvégén, amikor a verőfényes hétköznapok után a szombat nem szakadó esővel köszöntött be, elvittük Miss Daisyt* és Chuck Norrist** egy olyan kirándulásra, ahol feltételeztem, hogy távol maradhatunk a sártól.

Nógrádot Királyréttel egy nem olyan régen sok forintmillióból feljavított erdészeti út, ún. kerékpárút köti össze. Minden rendben is volt vele, a murvás út luxus volt a kora tavaszban, csak odáig eljutni lett volna jobb nekünk is gumicsizmában, de ehhez csak az előttünk sétáló két helyi kirándulónak volt elég esze. Így viszont legalább volt parás patakon átkelés, meg "úristen, ezek belemennek a vízbe" hüledezés a kutyákra. (Volt "úristen, a Törpét mindjárt elviszi a sodrás" is.)


A nagy kalandok után aztán nemsokára elértük a helyi Szilícium-völgyet, ahol a tájképi adottságokat figyelembe véve a fenomenális low budget mozit, az Érkezést is simán leforgathatták volna below budget kivitelben. 

A hektapodok belesétáltak a képbe


Felújított kerékpárút (a jobb oldali)

Távol álljon tőlem minden politikai megnyilvánulás, mert nagyjából annyira érdekel a téma, mint a körömlakkok, de azért most, mikor minden sarkon Állítsuk meg Brüsszelt! plakát jön szembe (az én adómból is), felmerül bennem a kérdés, hogy amikor az EU pl. erre a kis csinos utacskára adta a lóvét, abban is ennyire meg akartuk vajon állítani? 

Királyrétre igazából nem volt kedvük lemenni, mert a sár mellett emberekre se nagyon vágytunk, elég volt a csobogás minden kis zugból, meg a csivitelő madarak, meg a nyíló virágok. Ez az út nem volt egy vadon, de cserébe nem is disznó mód értünk haza, és ez pont jó volt így. *Miss Daisy már rég rászolgált a nevére, és úgyis tudjuk, ki
** Chuck Norris pedig igazán csak később, a múltheti Mátra-túra alkalmával keresztelkedett át, de ezt majd tényleg a következő esőnapon mesélem el :)Want this post in English?

Sure!
Who cares?
Quotes2Know

No comments:

Post a Comment