Wednesday, 25 March 2015

Mosoly tanya

"So mild the air a pleasure 'twas to breathe,
For what seems heaven above was earth beneath."

(Henry David Thoreau)

A place literally above all - a 23-year-old girl's wonderland near Verőce, a hilltop out of the paved roads range, without any official postal address, in 15 minutes' walk from the edge of the nearest settlement. Almost in the wilderness... :) Thanks to its isolated location, the ranch couldn't be more peaceful yet it is never boring, for the three horses she owns provide far enough work and entertainment in all seasons (of which i've only known two so far:)).

'Mosoly tanya' is truly a magical place! And now spring is everywhere - in the bushes turning green, in the warmth of even a pale sunshine, in the cheerfulness of the horses and in the perfectly dried paths. Believe me, after months of deep mud this latter one is a great relief indeed! Kókusz and Mosoly have lost almost all their winter hair coat by now, they are even more beautiful than they were in winter.

Van egy hely, szó szerint mindenek felett - egy 23 éves lány csodálatos birodalma Verőcétől egy ugrásra, de a forgalmas utaktól kellően távol, hivatalos cím nélkül, csak úgy "fenn a hegyen", 15 perc sétára a legközelebbi lakott területtől. Szinte a vadonban... :) Elhelyezkedésének köszönhetően ez a tanya békésebb már nem is lehetne, de olyan béke ez, ami sosem untat, hiszen a lány három lova kellő munkát és elfoglaltságot ad az év minden részében (de legalábbis kettőben, amit már én is ismerek, biztosan. :))

A Mosoly tanya elvarázsolt hely. Főleg most, hogy a tavasz mindenütt megmutatkozik - a zöldülő bokrosban, a sápadt napfény melegében, a lovak bohóc vidámságában, és a remekül felszikkadt utakon. Nekem elhihetitek, hogy hosszú-hosszú hónapok sártengere után ez hatalmas ajándék! Kókusz és Mosoly mostanra már majdnem levedlették téli bundájukat, és még gyönyörűbbek, mint télen. 

Mosoly

Thank you Eszter for dragging and inviting me for today's adventure! I just can't wait to sleep up there! If only we could bring Ruby with us next time... :)


Could a new day begin any better than this?
I took some photos trying to document this spring-awaiting, ready-steady, 'spring is about to explode in every minute' state i experienced today so that you can enjoy it a little, too.

Have a great day!

Köszönöm Eszternek, hogy kirángatott az apátiából és elcsalt a mai kalandra! Alig várom, hogy fent aludhassak! És bárcsak legközelebb Ruby is velünk tarthatna... :)

Lőttem pár fényképet, hogy emléket állítsak ennek a tavaszváró, kicsattanó napnak, hogy ti  is élvezhessétek. 

Szép napot!Mosoly tanya

Mosoly tanya

Mosoly tanya

Mosoly tanya

Mosoly tanya

Mosoly tanya


No comments:

Post a Comment